Blog

Boekhouder

Het commerciële levenspad van een kleine zelfstandige winkelier is zelden geëffend of gebaand. Elke dag doen zich situaties voor welke niet zijn voorzien. Vaak betreft het relatief kleine aangelegenheden maar soms gaat het over zaken met een groter belang. Recent kregen we van doen met een omgevallen stelling waardoor een bezoekster ernstig lichamelijk letsel heeft opgelopen. Een assurantiebericht over aansprakelijkheid volgde al heel snel. Eveneens vrij kort geleden bood een naaste buur van de winkel zijn achtertuin met garage te koop aan. En nee, de vraagprijs had niet de kenmerken van een weggeefprijs.

Naaistreek

Het lijkt alweer een behoorlijke tijd geleden maar het voorval zit nog vers in mijn geheugen. Het was 30 december 2017 (ik weet het nog zo goed) toen we voor de vierde keer in week 52 een koppeltje milieuambtenaren op visite kregen. De wets­dienaren kwamen voor het controleren van de vuurwerkverkoop.

Beschuitjes smeren

Om ten minste één reden ben ik niet rouwig om het feit dat vriend Asscher niet langer deel uitmaakt van onze regering: het ouderschapsverlof voor vaders. Te vaak slingerden Lodewijk en zijn getrouwen dit onderwerp aan in het landsbestuur en in de media. Uiteindelijk leidde dit tot een riante bepaling in de arbeidsvoorwaarden bij onder meer ING-bank: jonge vaders mogen voortaan een hele maand thuisblijven.

Shoppen 2.0

Toe aan een nieuwe bank vond mijn lief veel inspiratie op diverse online sites, zoals ‘welke’, ‘VT wonen’, ‘Pinterest’ en dergelijke. Langzamerhand vormde zich een steeds beter idee over het ontwerp en de kleur. Zoals het nu eenmaal gaat in 2016: vanuit de huiskamer snuffelen in de ideeën en interieurs van mensen die ze heel trots online gezet hadden. In de hele wereld, met alle stijlen en kleuren.

 

Pagina's

Advertentie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief